Trekhaken

Steeds meer mensen hebben een airco in de auto. Een autoairco is comfortabel, in de zomer houdt de airco uw auto lekker koel en in de winter voorkomt het beslagen ramen.

Een airconditioning kan in alle jaargetijden gebruikt worden. In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is de installatie namelijk niet alleen bedoeld om de interieurtemperatuur te verlagen, maar vooral bedoeld om de lucht de conditioneren. Hieronder wordt, naast de temperatuurregeling, ook het regelen van de luchtvochtigheid verstaan.

airconditioning

Onderhoud van wezenlijk belang

Airco service of onderhoud is erg belangrijk. Het adequaat functioneren en ook het voorkomen van dure reparaties wordt door een goed service gewaarborgd.

Deze service wordt door onze speciale opgeleide monteurs professioneel met moderne apparatuur uitgevoerd. Hierbij tellen natuurlijk de strengste milieu eisen.

Indien noodzakelijk, kunnen wij elke gewenste reparatie uitvoeren
aan het aircosysteem van uw auto. Door uitgebreide technische trainingen en een dagelijkse levering van airco-onderdelen, worden wij in staat gesteld om op korte termijn uw airco te repareren.

Tips

Wilt u optimaal gebruik maken van de airco, let dan op het volgende:

Tip 1 Bewust gebruik
Gebruik de airco alleen als het écht nodig is.

Tip 2 Deuren of ramen open
Is de auto erg warm, zet dan voor vertrek eerst de deuren open. De meeste warmte kan dan weg en de auto is sneller koel. Of rijd even kort met de ramen open. Schakel de airco alleen in wanneer de auto niet koel genoeg wordt. Hierdoor vermindert u het energiegebruik. Vergeet niet de ramen te sluiten bij het aanzetten van de airco want deze heeft alleen effect met gesloten ramen.

Tip 3 Niet te koud
Zet de temperatuurinstelling van de airco niet te laag of de ventilator niet te hard. Het temperatuurverschil tussen binnen en buiten wordt anders te groot. Een te koude airco geeft namelijk ijskoude luchtstromen.

Tip 4 Gebruik bij regen of in de winter
Schakel uw autoairco ook kort in bij beslagen ramen. Het vocht wordt dan uit de ruimte gehaald. Zijn de ramen droog, schakel de airco dan uit. De ventilator is meestal vol doende om de ramen onbeslagen te houden.

Tip 5 Regelmatig aanzetten
Zet de autoairco minimaal eens per week 10 minuten aan. Dit voorkomt lekkages door uitdroging van pakkingen en afdichtingen en voorkomt dure reparaties en schade aan het milieu.

Tip 6 Airco uitschakelen voor aankomst
Schakel de airco ca. 10 minuten voordat u de motor uitzet uit. Dit voorkomt condensvorming in de installatie en daarmee de kans op schimmel en dús onaangename geuren.

Tip 7 Zware belasting
Airco's verbruiken brandstof en kosten motorvermogen. Pas dus op met het gebruik. Moet uw auto hard werken (caravan of bergen), zet de airco dan uit. Het vermogen is dan al hard genoeg nodig.

Tip 8 Schone airco
Ruikt de airco toch onaangenaam, dan is de airco waarschijnlijk beschimmeld. Laat deze dan reinigen door uw garage.

Tip 9 Voorkom verstopping
Houd de luchtinlaten vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.

Tip 10 Instructieboekje
Lees aandachtig uw autoairco instructie-boekje door over het juiste gebruik en onderhoud.

Tip 11 Periodieke controles
Neem het onderhoud van uw autoairco en de tussentijdse controles op in de periodieke onderhoudsbeurten. Laat de airco in ieder geval één keer per jaar controleren.

Plasje onder uw auto?
Afhankelijk van het weer, ligt er vaak een plasje water onder auto’s met een airco. Dit is condenswater afkomstig van de airco en een normaal verschijnsel.